Elektrostatik Filtre Neden Kullanılıyor

Elektrostatik Filtre Neden Kullanılıyor?

Elektrostatik filtre, doğal elementler kullanılarak veya yüzeylerinde iletken bir kaplama oluşturan mineral tuzlarla işlenmiş polietilen levhalar, polipropilen levhalar ve polietilen torbalar gibi piyasada bulunan malzemelerden yapılabilir. Ek olarak, ticari olarak temin edilebilen bazı malzemeler arasında karbon siyahı, mika veya nikel tozu gibi iletken kaplamalarla işlem görmüş polietilen tabaka, polietilen torbalar ve polipropilen tabaka bulunur. Bu polimerik malzemeler, temiz su ile yıkandıklarında şarjlarını kaybetmeden mühendisler ve üreticiler tarafından istenen herhangi bir şekle getirilebilir.

Elektrostatik filtreler, toz ve/veya su kirliliğinin sorun olduğu ortamlardaki kirleticileri temizleyen kullanışlı sistemlerdir. Sadece yapımları ve kullanımları kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda imalat ve uygulamalarında kullanılan farklı tasarım ve malzemelerin kolay karşılaştırması için etkinlikleri de ölçülebilir.

Elektrostatik Filtre Kelimesi

Elektrostatik kelimesi, elektrik ve madde arasındaki etkileşimi ifade eder. Bu etkileşimler, yüklü bir nesne nötr bir nesneyle temas ettiğinde meydana gelir. Bu şekilde elektrik, evrendeki diğer herhangi bir madde kadar gerçektir. Bilim adamları, havadan veya endüstriyel işlemlerden gelen toz ve kiri toplamak için elektrostatik filtreler kullanır. Elektrostatik filtre için yaygın bir kullanım, dumanı havadan uzaklaştırmaktır. Elektrostatik filtrelerin soluduğumuz havadan zararlı maddeleri uzaklaştırmanın ötesinde birçok önemli uygulaması vardır.

Elektrostatik Filtre Ne İşe Yarar?

Bir elektrostatik filtre nasıl çalıştığını anlamak için toz ve kir parçacıklarının dokundukları her şeye kendilerini nasıl tuttuklarını düşünmek yardımcı olur. Toz parçacıkları nispeten hafiftir ve diğer küçük parçacıklarla birlikte havada yüzer. Toz parçacıkları duvar veya tavan gibi nötr bir nesneyle temas ettiğinde kendilerini o yüzeye yapıştırırlar. Daha sonra, hava akımları bu parçacıkları toplayacak ve uzaklaştıracaktır. Bu süreç, toz parçacıklarının kendilerindeki statik yük nedeniyle oluşan adsorpsiyon olarak bilinir. Ters etki desorpsiyon olarak bilinir – toz parçacıkları kendilerini temas ettikleri nötr nesneden ayırdıklarında. Bu şekilde, bir elektrostatik filtre, toz ve kir parçacıklarını toplayarak çalışır.

Duman veya havadaki kirletici maddeleri uzaklaştırmanın yanı sıra, elektrostatik filtreler ayrıca yanma işlemlerinden külü de uzaklaştırır. Örneğin, bir fabrikanın egzoz borusuna takılan bir elektrostatik filtre, fırından çıkan dumandaki külü uzaklaştıracaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir